6 Tips zodat je nieuwe hakken lopen als Uggs

Lees hier onze tips zodat je weet hoe jij je nieuwe hakken als Uggs kan dragen!

1. Draag je nieuwe schoenen niet een hele dag! Maar gewoon, elke dag een uurtje. Elke schoen komt uit de fabriek, en in die fabriek houden ze geen rekening met ieder zijn unieke voeten. Helaas. Je schoen moet zich dus gaan aanpassen aan jouw voet! Dit gaat niet heel snel, jullie moeten gewoon aan elkaar gaan wennen. En…koop je schoenen niet te krap (we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, dit wordt namelijk echt niks)

2. Als je schoenen schuiven of slippen bij het passen in de winkel – niet kopen! – of een kussentje erbij kopen mocht dit op een plek gebeuren, bijvoorbeeld bij je hielen of bij de bal van je voet.

3. Als je een panty draagt of sokken en de naad gaat irriteren, draag dan je kousen andersom, zo heb je minder kans op blaren bij je nieuwe hakken. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook genoeg naadloze sokken te koop, ideaal!

4. Je zou natuurlijk ook preventief anti-blaren pleister of spray kunnen gebruiken. En ik beplak eigenlijk standaard mijn hakken met lekkere kussentjes (maar ik ben misschien wat bevooroordeeld hierin ;))

5. Zorg dat je voeten altijd lekker zacht en verzorgd zijn. Dit betekent recht afgeknipte nagels & geen overtollig eelt. Ik heb standaard in de douche een voetenvijl hangen, dan kan ik mijn voeten dagelijks lekker zacht houden. En…zodra ik thuis ben loop ik op blote voeten. Dat is goed voor mijn houding, en mijn voeten krijgen weer wat lucht (kijk voor goede blote voeten oefeningen hier)

6. En, mocht je liever met je blote voeten in je hakken gaan, strooi er dan lekker wat maizena in, liever geen talkpoeder gezien de slechte verhalen hierover. Maar, maizena is net zo goed (en ook nog goedkoper!)

Wil jij meer weten of op zoek naar meer tips? Check onze andere posts ook eens.

Happy Walking!

Krista-Lize